Welkom

Het Don Boscokoor werd in 1975 opgericht en stond onder leiding van Willy Clerckx gedurende 40 jaar. Aanvankelijk legde het koor zich uitsluitend toe op het opluisteren van liturgische vieringen, zowel in de eigen kerk als in de omliggende parochies.

 

Gaandeweg werd de ervaring rijker en het repertoire ruimer en zingen we ook gospel, musical, filmmuziek, modern en klassiek. Het koor werd in 1986 toegelaten tot de eerste afdeling van het Provinciaal Tornooi Antwerpen.

 

Er werd intens gewerkt rond de muziek van W.A. Mozart. Dat resulteerde in een Mozartconcert, dat op verschillende plaatsen in Vlaanderen werd uitgevoerd.

 

Laatst op 22 mei 2016 in de Sint-Paulus kerk te Antwerpen voor het 40-jarig jubileum.


Bezieler                  Willy Clerckx

1975 - 2016

 

In 1975 stichtte hij het Don Boscokoor. Het koor stond sinds zijn oprichting gedurende 40 jaar onder zijn bezielende leiding. Buiten het Don Boscokoor werkte Willy Clerckx reeds als gastdirigent bij andere gerenommeerde koren o.a. het Filharmonisch koor van Antwerpen en de koninklijke Chorale Caecilia. Een van de vele verdiensten van Willy Clerckx was wellicht zijn bijdrage in het culturele leven van Hoboken


Dirigent                  Dirk Van Onckelen

2016-Heden

 

In 1979-1991 studeerde hij aan het Koninklijk Vlaams Muziek conservatorium te Antwerpen en behaalde de eerste prijs notenleer, altviool en kamermuziek. Hij volgde de cursus directie techniek aan het KUMCA bij dhr. A. Walschaerts en aan het Lemmens Instituut bij dhr. P. Peire.

 

Zijn koor ervaring begon in 1985 te Niel bij het Sint-Ceciliakoor, een 10-tal jaar later startte hij met het Cantecleer koor te Niel.

Hij studeerde van 1991-1994 aan het Lemmens Instituut te Leuven en behaalde het hoger diploma altviool en Pedagogie Samenspel Kamermuziek.

 

In 2005 startte hij het volwassenen koor (VOKO) te Hoevenen, in 2008 kwam er nog het kamerkoor Canteclaer (VOCE) bij. Door de jaren heen was hij bezig met klassieke werken, Vlaamse volksliederen, gospel, luisterlied, popsongs, muziecal, filmmuziek, enz.

 

Dirk Van Onckelen wordt regelmatig gevraagd om in de jury te zetelen tijdens openbare examens: viool, altviool en samenspel. Ook professionele ervaring heeft hij met Symfonische- en kamerorkesten.


Begeleiding            Nicole De Paepe

Onze vaste begeleidster Nicole brengt nieuwe muziek voor piano die ze zelf componeerde. Hedendaagse elementen gaan hier onopvallend samen met bron zuivere klanken en een vloeiende melodie. Achter Nicole 's muziek schuilt steeds een duidelijk herkenbaar gevoel, thema of verhaal dat je meesleept in een wereld vol emoties. Deze pianiste en componiste vertolkt ook zelf haar werk, soms aangevuld met warme vioolklanken die het geheel vervolledigen.

 

Nicole werkte o.a. mee aan de "Nacht van de musea" te Antwerpen bij de tentoonstelling van Channel als vrouwelijke pianiste en componiste, met de gulden ontsporing op 11 juli 2002 te Brussel, in Galerie Utrecht te Nederland, culturele centra en verschillende privé concerten.

 

Haar muziek werd reeds verschillende malen geprogrammeerd in het radioprogramma "Funiculli, Funiculla" van Marc Brillouet. Op de cd Bagatelle kreeg zij zeer lovende commentaar van ex- eerste minister Marc Eyskens en muziekproducer van Radio 2 Marc Brillouet.

 

Laat je verrassen door deze prachtige muziek en ontdek dat klassiek ook iedereen kan beroeren.


Koorleden

Sopranen

Adam Tisj

Daems Nathalie

Denis Amanda

Driessens Anne

Franck Elly

Hadermann Maria(Ria)

Wachters Geert

 

Alten

Adam Mia

De Smedt Bieke

De Smet Magda

Hadermann Gerd

Hermans Joke

Robben Ria

Simenon Adeline

Swerts Lieve

Vandickelen Anita

 

Tenoren

Ampe Geert

Cornelis Marc

Knevels Lieve

Willems Geert

Bassen

Fransen Frank

Van Immerseels François

Van den Berge Jan

Ven Beek Jan